REDU Edu Oy:lle uusia mahdollisuuksia NATO-yhteistyössä
REDU Edu Oy on saanut hakemuksesta NATO NCAGE-koodin, mikä tarkoittaa, että yritys näkyy jatkossa NATO:n hankintakanavissa.
.png?width=1920&height=1080&name=REDU%20Edu%20Oy%20Bannerit%20Nato%20(1920%20x%201080%20px).png)
NCAGE-koodi (NATO Commercial and Government Entity Code) on yrityksille ja organisaatioille annettava kansainvälinen tunniste, joka mahdollistaa osallistumisen NATO:n hankintajärjestelmiin sekä laajemmin puolustusalan kansainvälisiin projekteihin.
Mitä hyötyä NATO-yrityskoodista on suomalaisille yrityksille?
NATO ja sen jäsenvaltiot järjestävät säännöllisesti kilpailutuksia eri toimialoille, jolloin yritykset voivat tarjota tuotteitaan ja palveluitaan esimerkiksi tietojärjestelmien, viestintäratkaisujen, logistiikan, rakennusalan ja turvallisuusteknologian tarpeisiin.
NCAGE-koodi toimii tunnisteena, joka helpottaa myös kaupankäyntiä NATO-maiden ja puolustusteollisuuden suuryritysten kanssa. Tämä tarjoaa pk-yrityksille uusia asiakkuuksia ja kasvumahdollisuuksia esimerkiksi konepajateollisuudessa ja ohjelmistokehityksessä. NATO panostaa voimakkaasti uuteen teknologiaan, ja suomalaiset yritykset voivat nyt tuoda esiin omia innovaatioitaan kansainvälisillä markkinoilla.
NATO-yrityskoodi voi avata ovia myös laajempiin kumppanuuksiin NATO-maiden yritysten kanssa esimerkiksi logistiikassa tai ohjelmistoalalla.
NATO tarjoaa liiketoimintamahdollisuuksia – koulutuksella yrityksesi kansainvälisille markkinoille
Puolustusteollisuus kasvaa Suomessa nopeasti ja alan liiketoiminta laajenee lähes 20 % vuosittain. NATO:n hankintajärjestelmä tarjoaa suomalaisille yrityksille merkittäviä mahdollisuuksia paitsi puolustus- ja turvallisuussektorilla myös monilla muilla aloilla.
NATO tekee hankintoja kaiken kokoisilta yrityksiltä, joten mahdollisuuksia löytyy niin pienille kuin suurille toimijoille. Jotta yritykset voivat hyödyntää näitä mahdollisuuksia, niiden on tunnettava NATO:n hankintakanavat ja rekisteröidyttävä järjestelmään.
REDU Edu järjestää yrityksille NATO-toimittajaksi koulutuksia, jonka jälkeen yrityksesi on mukana vähintään yhdessä Naton hankintajärjestelmistä. Tällä hetkellä vain alle 30 lappilaista yritystä on mukana NATO:n hankintajärjestelmässä (tilanne tammikuussa 2025), joten kasvupotentiaalia on runsaasti.